Geproefd voor jullie : 'Lussoblu' (Sauvignon Blanc) van Cantine Miali (Puglia)

Als je aan witte wijn uit Puglia denkt, denk je niet onmiddellijk aan een wijn gemaakt van de Sauvignon Blanc.
De bekende druif, afkomstig uit de Bordeaux streek, is ondertussen echter over heel de wereld verspreid.
En toch, wacht men op een witte wijn uit Puglia?

Cantine Miali heeft een resem wijnen op basis van typische locale druifvariëteiten.
Voor de Lussoblu worden Sauvignon Blanc druiven van wijngaarden uit Francavilla Fontana (dicht bij Brindisi) gebruikt.
Zijn kleur is stro-geel, met dikke tranen.
In de neus ervaar je toetsen van gele perzik en banaan, minder prominent sensaties van rijpe druiven en citrus.
De verrassing ervaar je in de mond.
Het verwachte smaakpatroon, op basis van de aroma's, wordt beantwoord met een opvallende droge smaak.
een kenmerk van Cantine Miali, ook hun Firr ( Op basis van de locale druif Fiano Minutolo) creëert eenzelfde spanningsveld.
In de mond krijg je een complexe, rijpe smaak, verkregen door de 6 @ 7 maanden "élévage sur lies".
Toetsen van gist worden beantwoord door noties van citrus en pompelmoes, met een uitgebalanceerde aciditeit als resultaat.
Een droge afdronk, een afdronk die je papillen aanscherpen tijdens een aperitief of het voorgerecht.
Een mooie wijn voor een democratische prijs.

Méér info over deze wijn uit Puglia : http://michele-moresi.myshopify.com/collections/vini-italiani/products/lussoblu-2010-cantine-miali


Michel Thysen
Michel Thysen

Author