Barbagalli, de iconische wijn vanop de Noordelijke Etna-flanken.

Iconische Italiaanse wijnen zijn in trek. Sassicaia, Ornellaia, Gaja Barbaresco ... wijnen die doen dromen en een heerlijk gevoel van exclusiviteit op tafel toveren. Barbagalli van Pietradolce is ook zo’n wijn, een topper van de Noordelijke flanken van de Etna (Sicilië).

Barbagalli Pietradolce

Steevast genoemd als één van de beste wijnen van Italië. De Barbagalli is het resultaat van de beste Nerello Mascalese druiven uit de exclusieve ‘Barbagalli-zone’ in de Contrada Rampante wijngaard 900 meter boven de zeespiegel. Ze zijn de vruchten van pre-phylloxera wijnstokken van 100 jaar oud. Na een soft-pressing en de maceratie van de druiven, krijgt de wijn een rijping gedurende 20 maanden op licht getoaste eiken vaten.

Deze Top-cuvée wisselt kruidige aroma's met fruitige toetsen en vurige accenten. Een smaak-sensatie in je mond. Sicilië op zijn best! Een wijn voor bijzondere gelegenheden. Neem gerust je tijd, want met een bewaarpotentieel van 20 jaar zijn er ongetwijfeld heel wat mogelijkheden. 3 biccheri in de Gambero Rosso, welverdiend. Niet goedkoop, maar exclusiviteit heeft zijn prijs.


Michel Thysen
Michel Thysen

Author