ViniBoxx 009

ViniBoxx Michele Moresi

Ciao Regazzi,

Deze maand heb ik de volgende wijnen voor jullie geselecteerd :

  • Prosecco Superiore 'Rivelazione' :  Marchiori heeft een beperkt aantal flessen geproduceerd van de Brut Nature, maw. een Prosecco zonder toegevoegde suikers. Niet vanzelfsprekend voor een schuimwijn die het normaal moet hebben van fruit en Extra Dry. Het feit dat de wijngaarden van Marchiori vol mineraliteit zitten maakt het mogelijk. Een zeer geraffineerde natuurlijke smaak, met zachte bubbels en een ongewone verteerbaarheid. Puur Natuur! 
  • Fiano d'Avellino DOP 2014 : Uit Campania een fruitige wijn van BIO-domein Bellaria, een volle witte wijn met de smaak van wit fruit en nootjes. 60 km. ten oosten van Napels ligt de streek Irpinia, een streek die zich als eigen wijn-identiteit sterk profileert. 
  • 121 BC Bianco IGT 2014 : Een sappige natuurwijn van Contra Soardà uit Bassano del Grappa op basis van 100% Vespaiolo. Natuurlijke gisten en aciditeit in combinatie met toetsen van gebrande nootjes en gekarameliseerde appel. Mirco Gottardi zorgt dagelijks voor het omwoelen van de chapeau tijdens het fermentatie proces. Zeer fijn bij geitenkazen en vette zoet-water vis.
  • Rosso Puglia 2015 : Uit Puglia een vlotte BIO-wijn uit 2015, waardoor de strenge Aglianico druif door een paar jaar rijping zachter is geworden zonder in te boeten in smaak. De combinatie met de jaren rijping van Nero Di Troia geeft een gevoel alsof je een geëvolueerde wijn zit te drinken van 10 jaar. Caiaffa BIO Winery behoudt echter zijn gekende fraîcheur en met 13° alcohol is hij uiterst drinkbaar. Lekker bij stoofvlees.
  • Blincin 2015 Bocchino : Bocchino heeft verschillende wijnen, en eigenlijk zijn ze vanuit hun ligging Canelli (Piemonte) ook gelinkt aan de Moscato d'Asti appellatie. Maar echt scoren doen ze met hun Barbera d'Asti Superiore DOCG-wijnen. Annalisa runt samen met haar broer en ouders dit domein dat fantastisch gelegen is tussen de glooiende wijngaarden. De Blincin behoudt zijn typische Barbera-eigenschappen (kruidigheid en voldoende aciditeit), maar door de vinificatie krijgen we er een soepelheid en warmte erboven op. Deze maand ook als menu-wijn in 1* restaurant 't Stoveke.
  • Prova d'Autore 2015 : Een échte feestwijn, zo vlak voor de kerstdagen. Waarom? Deze wijn uit Umbrië is een 'all-pleaser'. Diepe aroma's van zwarte kersen en zoethout, een soepel mondgevoel, stevige tannines door de Sagrantino-druif, warme toetsen. Een BIO-wijn die een complexe doch traditionele smaak biedt zodat hij bij wild en andere rijke gerechten de ideale pairing vormt.

Salute! Klik hier om uw Kortingscode van 10% op de wijnen van deze maand te activeren!

Geen producten gevonden.