Ciao Regazzi,
Het is in februari 'Tournee Minerale', maar je kan deze selectie tot maart aan de kant zetten (indien je zoveel karakter hebt!) :
-
Prosecco DOCG Marchiori Extra Dry : De Marchiori wijngaarden, het gezicht van de Prosecco-streek als Unesco werelderfgoed (het kerkje staat op de top van hun wijngaarden!), bezitten van nature een schitterende mineraliteit. Het resultaat is dat de typische fruitige Extra Dry zeer elegant blijft met een verfrissende aciditeit. Fijn als aperitief maar ook tijdens een fruitig dessert.
-
Pinot Grigio DOC 2016 : De Pinot Grigio is een zeer toegankelijke wijn wegens zijn ronde toetsen. Velen hebben via deze druif kennis gemaakt met Italiaanse wijnen, vaak rond het Garda Meer. Vanuit de Colli Orientali in Friuli komt deze klassieke kwaliteitsvolle Pinot Grigio. Bij de Aziatische keuken uitstekend, pikante toetsen worden eventueel gecounterd door het ronde karakter.
-
Forlì Sauvignon 2016 IGT Le Tresche : Villa Papiano is één van de domeinen die ik in mijn hart draag. 2 broers en 2 zussen die samen een organisch domein in Romagna uitbouwen, met enkele absolute Italiaanse toppers. Het feit dat één van de broers ook een top oenoloog is helpt wel een beetje, een fantastisch terroir ook. Hier leren we de frisse Sauvignon kennen die prima smaakt bij een puur visgerecht.
- Acheta Rosato Puglia 2017 : In Puglia is de Negroamaro een karaktervolle druif met bittere toetsen, robuuster dan de pruim-achtige Primitivo. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat deze Rosato een smoeltje krijgt die blijft plakken. Ideaal bij Antipasti en Salume.
-
Ichore Negroamaro 2013 : We blijven in Puglia en we blijven bij dezelfde druif, de Negroamaro. De Ichore van Cantine Miali geeft het andere gelaat weer van deze donkere druif. Door een natuurlijke rijping via poreuze vaten zijn de bittere toetsen zacht geworden en de jaren rust geven toetsen van zoethout en donkere kruiden. Een lekker konijntje erbij.
- Rosso di Montalcino DOC 2014 : Villa i Cipressi ligt in het hart van Montalcino in Toscane. Het zijn gereputeerde Brunello-producenten. We leerden Villa i Cipressi kennen in 2006 tijdens een vakantietrip en een verplichte stop langs dit Mekka van deze Toscaanse top-wijn. De Rosso di Montalcino heeft een stuk minder rijping op hout gekregen dan zijn grote broer, maar mits enkele jaren rijping (reeds 2014) krijgen we toch die typische sous-bois elementen opkomen.
Salute! Klik hier om uw Kortingscode van 10% op de wijnen van deze maand te activeren!
|