In Italië alleen al zijn er meer dan 100
verschillende olijfsoorten. Net zoals met druiven hebben ze elk hun
specifieke kenmerken en leveren zo olijfolies in verschillende
variëteiten.
http://t.co/k50AUbxRkM
Vandaag proef ik voor jullie een
stevige olijfolie uit Puglia, De Goccia van Franco Cuonzo. Deze blend
van de Coratina en Ogliarola olijf is de specialiteit van het huis,
volgens de traditionele manier vervaardigd.
De beste olijven worden met de hand van de grond geraapt en met een granieten molensteen geperst.
Zijn kleur is helder goud met groene reflecties.
Hij geeft een rijk bouquet af van tijm, cipressen en lichte noties van witte perzik.
In de mond ervaar je een stevige aardse-truffel smaak en noties van
jonge takjes, afgerond door een krachtige cayenne-peper toets.
Bekijk hem op onze webshop http://michele-moresi.myshopify.com/collections/frontpage/products/olio-extra-vergine-di-oliva-goccia-franco-cuonzo
© 2023 Michele Moresi
Michel Thysen
Author