Olio Goccia

 In Italië alleen al zijn er meer dan 100 verschillende olijfsoorten. Net zoals met druiven hebben ze elk hun specifieke kenmerken en leveren zo olijfolies in verschillende variëteiten.

http://t.co/k50AUbxRkM

Vandaag proef ik voor jullie een stevige olijfolie uit Puglia, De Goccia van Franco Cuonzo. Deze blend van de Coratina en Ogliarola olijf is de specialiteit van het huis, volgens de traditionele manier vervaardigd.
De beste olijven worden met de hand van de grond geraapt en met een granieten molensteen geperst.

Zijn kleur is helder goud met groene reflecties.
Hij geeft een rijk bouquet af van tijm, cipressen en lichte noties van witte perzik.
In de mond ervaar je een stevige aardse-truffel smaak en noties van jonge takjes, afgerond door een krachtige cayenne-peper toets.

Bekijk hem op onze webshop http://michele-moresi.myshopify.com/collections/frontpage/products/olio-extra-vergine-di-oliva-goccia-franco-cuonzo


Michel Thysen
Michel Thysen

Author