ViniBoxx 008

ViniBoxx Michele Moresi

Ciao Regazzi,

Deze maand heb ik de volgende wijnen voor jullie geselecteerd :

  • Fiordaliso 2017 Grechetto Umbria :  Vanuit de heuvels tegen Todi hebben we van het organische domein Roccafiore een frisse witte wijn met hoofdzakelijk de Grechetto di Todi druif. Een eerlijke fraîcheur die zowel bij verse oesters als smeuïge kaas zeer lekker is. Roccafiore is naast een wijndomein ook een vakantie-resort. Je kijkt zo vanuit het zwembad tegen de heuvel met Todi op de top terwijl rondom de wijnstokken staan te rijpen in de zon. Bijzonder. 
  • Ylice 2016 DOC : Poderi Mattioli slaagt erin elk jaar dezelfde uitmuntende kwaliteit te produceren. Het resultaat zijn absolute Top-Verdicchio expressies. Giordano is een gouden wijnmaker. Samen met zijn broer zijn ze in een mum van 10 jaar uitgegroeid tot een referentie in Le Marche, beloond met talloze 3 Bicchieri vermeldingen in de Gambero Rosso, ook de Ylice 2016 trouwens. De Ylice is de jongste cuvée met zijn typerende ziltigheid. Een wijn die trouwens nog jaren zeer fijn kan evolueren. Prachtig bij St-Jacobsvruchten en oesters.
  • Pinot Grigio Ramato Ronchi Di Manzano : Pinot Grigio is een gekende druif. Rond en fruitig, lekker bij aziatische gerechten. Hier hebben we een Pinot Grigio van de Colli Orientali (Friuli) die 36 uur op zijn schillen heeft gelegen, waar hij zijn kleur van ajuinenschil aan dankt. Niet enkel de kleur natuurlijk, maar ook extra karakter waardoor hij zeer interessant wordt om te combineren bij charcuterie-schotels en andere anti-pasti. Mooi om tijdens de feestdagen te combineren in gerechten.
  • Vibrans 2015 Nero di Troia : The best of both worlds uit Puglia. Volle kruidige aroma’s in combinatie met een fijne fraîcheur. De Nero di Troia heeft stevige tannines, maar in de Vibrans zijn ze zeer soepel en geven een volle structuur. Zuiders zonder de soms flauwe bombast. Caiaffa staat garant voor organische wijnen, en de frisheid van hun wijnen zijn erg herkenbaar. Ik schonk deze wijn een paar weken terug in een restaurant bij Zeewolf en doorsmakende garnituur. Op het eerste zich een onverwachte keuze, maar de meerderheid verkoos het boven de tevens geschonken witte wijn.
  • Refosco dal Peducolo Rosso 2014 DOC : Misschien wel dé bekendste blauwe druif uit Friuli, met die typische kenmerken die we vinden bij druiven uit het noorden : frisse alpenkruiden. In tegenstelling tot bij bv. Lagrein is de kruidigheid echter zacht, met zachte vegetale en braam toetsen. Het domein Aquila del Torre ligt aan de voet van de alpen, waardoor je automatisch de nodige fraîcheur behoudt. Niks mis mee, en zeer te pruimen bij een lekkere konijn (pun intented).
  • Starda 2016 Langhe Nebbiolo DOC : Als je in de kelders van Paitin rond loopt van de 15e eeuw, dan zie je de rijke Barbaresco geschiedenis van deze familiale producent uit de Langhe (Piemonte). Giovanni heeft met de Starda daarom een jong broertje geproduceerd van hun Barbaresco wijnen, een jonge doch volbloed Nebbiolo-wijn. Stevige tannines en een delicaat aroma blijven op de afspraak, een lekkere steak béarnaise met friet waar de voldoende zuren zorgen voor de kanting tegen het vet.

Salute! Klik hier om uw Kortingscode van 10% op de wijnen van deze maand te activeren!

Geen producten gevonden.