Ciao Regazzi,
Voor deze laatste ViniBoxx heb ik de volgende wijnen voor jullie geselecteerd :
- In pork we trust Veneto Bianco IGT 2017 : Zio Porco wines is initieel een label van WinePunk Marco Zanetti, dit in samenwerking met Contrà Soarda. Het is uit liefde voor de wijnen van Contrà Soarda dat we ook graag de Zio Porco wines in onze selectie hebben opgenomen. Originele aroma's van limoen, mandarijn en kruiden, afgewisseld met vleugjes honing en vulkanische mineraliteit. In de mond een volle witte wijn met voldoende fruit met een beendroog mondgevoel.
- Castelli di Jesi Superiore 'Lauro' 2015 : Een toppertje met wederom een bekroning met 3 bicchiere in de Gambero Rosso. Poderi Mattioli uit Le Marche maakt alleen wijn op basis van de Verdicchio druif, en ze zijn daar meester in! De Lauro is een Riserva met fijne toetsen van gebrande amandeltjes en gedroogde bloemen met een mooie aciditeit. Gekarameliseerde st-jacobsvruchten zijn de gedroomde match.
- Trebbien : Eveneens uit Le Marche deze a-typische wijn op basis van de Trebbiano druif (What's in a name, right?). Valter Mattoni is dan ook niet de meest traditionele wijnmaker (of net wel?). Specifieke aroma's van witte perzik en mandarijn gepaard met mineraliteit. Een warme gloed in de mond. Het geeft extra pit aan een Vol-au-Vent à l'ancienne.
- Rocky Marciano Montepulciano d'Abruzzo DOC 2014 : Rocky Marciano was een groot bokskampioen in de VS in de periode voor de Tweede Wereldoorlog. Zijn punch was berucht. Hij was zesde van een kroost van Italiaanse migranten. Zijn vader, Pierino Marchegiano, was geboren in de Abruzzen, in Rila Teatina. Zijn grootvader had er toen reeds een familie-wijngaard. Vandaag wordt er een stevige wijn gemaakt, en met de naam eren ze de meest bekende nazaat van dit kleine dorpje. Gemaakt van rijpe druiven uit de wijngaarden van zijn geboortestad in Abruzzo, heeft deze Montepulciano een diep robijnrode kleur. Aardse aroma's en noties van zoethout en vanille. Een vleugje rijp rood fruit dat uitvloeit in zachte peper. Fluweelzachte tannines zorgen voor een lange afdronk.
- La Papesse di Papiano 2017 : Een organische wijn met een geraffineerde Sangiovese expressie. Villa Papiano uit Emilia-Romagna is een referentie uit deze appellatie uit Romagna. Hun wijngaarden liggen op 500m hoog waardoor we opvallend veel frisheid terugvinden. Gezien de fijne toekomstige vakantiedagen kies ik ook hier voor een fijne geniet-wijn. Onderschat zijn structuur niet die bij antipasti enorm goed past.
-
Barbera d'Asti Superiore 'Barbaric' 2015 : Je hoeft hem nog niet te openen als je niet wil. Deze krachtige Barbera uit Asti kan gerust nog een aantal jaren rijpen. Als je ze potentieel wil leren kennen, is openen echter een must. Vol rood fruit van een rijk jaar (2015), gepaard met typische Barbera-kruidigheid en stevige tannines gekregen van de barriques. De vinificatie op hout geven extra toetsen van zoethout. Bocchino Winery is een klein familiaal domein met eerlijke, traditionele wijnen. Met de Barbaric hebben ze echter een top-cuvée in hun selectie die enkel het beste stevige vlees verdiend.
Salute! Klik hier om uw Kortingscode van 10% op de wijnen van deze maand te activeren!
|