Herkomst De Zibibbo is de Italiaanse benaming waar in Sicilië de Moscato d'Alessandria. Het is een druif met een opvallende aromatische smaak. Herkenbare aroma's De Zibibbo heeft een volle fruitig aroma, florale toetsen en medium zuren die meestal in droge witte wijnen worden gebruikt. Ze heeft een goud-gele schil. Wijnen De muskaatdruifjes lenen zich uitstekend om er intens rijke, visceuze zoete wijnen van te maken. Hiervoor wordt de passito-techniek toegepast waarbij de druiven gedroogd worden (bv. op stromatten) om ze daarna te persen. De Moscato passito di Pantelleria-wijnen uit Sicilië (waar de Moscato di Alexandria 'Zibibbo' als benaming krijgt) geniet de laatste jaren enorm veel succes. Af en toe laat men de Moscato-druiven zelfs aangetast worden door botrytis met fantastische en heel geconcentreerde zoete wijnen als gevolg. Klik hier om de wijnen te zien uit onze selectie op basis van de Zibibbo druif.
|