Foodpairing : Asperges à la Flamande

Asperges à la Flamande foodpairing

Sommelier Michele's advies : "Witte asperges, al dan niet 'à la Flamande’ zijn Belgisch erfgoed. Tijdens het seizoen krijgen ze een prominente plaats op de menukaart. Asperges hebben een typisch aroma pallet en dito smaak. Zoek dezelfde frisse toetsen met die geraffineerde scherpe smaak in je wijn. Champagne met Chardonnay past natuurlijk altijd, en zeker met ei, maar er zijn andere mogelijkheden. Mooie blends met Chardonnay en Sauvignon passen ook steeds, net als de Arneis met zijn frivole zuren.

Dé druif voor bij asperges is zeker ook de Vespaiolo. De Vignasilan heeft zelfs uitgesproken asperges aroma’s in zijn bouquet, zeer bijzonder.
Voor wie zweert bij rood adviseer ik een lichte rode zonder houtlagering en voldoende zuren. Er mag wel structuur inzitten, maar deze moet natuurlijk zijn en zorg dat de tannines niet op de voorgrond staan." 


Soarda Vespaiolo DOC 2021
Soarda Vespaiolo DOC 2021 €16.55
+ Detail info