Nederlands

Italiaanse Druivensoorten

Bergachtige wijngaarden, vulkanische bodems, ontelbare microklimaten en een eeuwenoude wijncultuur beïnvloed door de Grieken, Feniciërs en Romeinen. Deze factoren maken Italië het meest diverse land in de wereld van de wijn.

Italië heeft de grootste variëteit aan autochtone druiven. Elke streek heeft zijn eigen resem aan autochtone druiven, maar ook heel wat Internationale druivensoorten worden gebruikt in verschillende wijnen. Michele Moresi probeert daaruit de beste soorten te selecteren en er de mooiste weerspiegelingen in een fles aan te bieden. Ontdek Italië via zijn druivensoorten!

Albana Aleatico Aglianico
Arneis Barbera Bianchetta
Bianco d'Alessano Cabernet Franc Cabernet Sauvignon
Carménère Carricante Catarratto
Centesimino Chardonnay Ciliegiolo
Coda Di Volpe Cortese Corvina Veronese
Corvinone Dolcetto Durella
Enantio Falanghina Fiano
Fiano Minutolo Freisa Friulano
Garganega Glera Tonda Glera Lunga
Grechetto (di Orvieto) Greco di Tufo Grenache
Grignolino Grillo Groppello
Lagrein Malvasia Marzemino
Merlot Molinara Montepulciano
Moscato Nebbiolo Negroamaro
Nerello Mascalese Nero d'Avola Nero di Troia
Passerina Pecorino Perera
Petit Verdot Picolit Pignoletto (Grechetto di Todi)
Pignolo Pinot Bianco Pinot Grigio
Pinot Nero Primitivo Refosco
Ribolla Gialla Riesling Rondinella
Sagrantino Sangiovese Sauvignon Blanc
Schioppettino Syrah Traminer Aromatico
Trebbiano Verdeca Verdicchio
Verdiso Verduzzo Friulano Vermentino
Vespaiolo Viognier Zibibbo