Wijnen van Italiaanse Druivensoorten

Bergachtige wijngaarden, vulkanische bodems, ontelbare microklimaten en een eeuwenoude wijncultuur beïnvloed door de Grieken, Feniciërs en Romeinen. Deze factoren maken Italië het meest diverse land in de wereld van de wijn.

Italië heeft de grootste variëteit aan autochtone druiven, méér dan 500. Dat zijn er meer dan Frankrijk, Spanje en Griekenland samen!

Elke streek heeft zijn eigen resem aan autochtone druiven, maar ook heel wat Internationale druivensoorten worden gebruikt in verschillende wijnen. Michele Moresi probeert daaruit de beste soorten te selecteren en er de mooiste weerspiegelingen in een fles aan te bieden. Ontdek de wijnen van Italië via zijn druivensoorten!

Albana Aleatico Aglianico
Arneis Barbera Bianchetta
Bianco d'Alessano Cabernet Franc Cabernet Sauvignon
Carménère Carricante Catarratto
Centesimino Chardonnay Ciliegiolo
Coda Di Volpe Colorino Cortese
Corvina Veronese Corvinone Dolcetto
Durella Enantio Falanghina
Fiano (d' Avellino)  Fiano Minutolo Freisa
Friulano Garganega Glera Tonda
Glera Lunga Grechetto (di Orvieto) Greco di Tufo
Grenache Grignolino Grillo
Groppello Lagrein Lambrusco
Malvasia Malvasia Nera Marzemino
Merlot Molinara Montepulciano
Moscato Moscato Giallo Nebbiolo
Negroamaro Nerello Mascalese Nero d'Avola
Nero di Troia Passerina Pecorino
Perera Petit Verdot Picolit
Pignoletto (Grechetto di Todi) Pignolo Pinot Bianco
Pinot Grigio Pinot Nero Primitivo
Refosco Ribolla Gialla Riesling
Rondinella Rossese Bianco Sagrantino
Sangiovese Sauvignon Blanc Schiava Gentile
Schioppettino Syrah Susumaniello
Timorasso Traminer Aromatico Trebbiano
Verdeca Verdicchio Verdiso
Verduzzo Friulano Vermentino Vernaccia (di San Gimignano)
Vespaiolo Viognier Zibibbo