Italiaanse Druivensoorten

Bergachtige wijngaarden, vulkanische bodems, ontelbare microklimaten en een eeuwenoude wijncultuur beïnvloed door de Grieken, Feniciërs en Romeinen. Deze factoren maken Italië het meest diverse land in de wereld van de wijn.

Italië heeft de grootste variëteit aan autochtone druiven. Méér dan 500, dat zijn er meer dan Frankrijk, Spanje en Griekenland tesamen hebben!

Elke streek heeft zijn eigen resem aan autochtone druiven, maar ook heel wat Internationale druivensoorten worden gebruikt in verschillende wijnen. Michele Moresi probeert daaruit de beste soorten te selecteren en er de mooiste weerspiegelingen in een fles aan te bieden. Ontdek Italië via zijn druivensoorten!

Albana Aleatico Aglianico
Arneis Barbera Bianchetta
Bianco d'Alessano Cabernet Franc Cabernet Sauvignon
Carménère Carricante Catarratto
Centesimino Chardonnay Ciliegiolo
Coda Di Volpe Cortese Corvina Veronese
Corvinone Dolcetto Durella
Enantio Falanghina Fiano (d' Avellino) 
Fiano Minutolo Freisa Friulano
Garganega Glera Tonda Glera Lunga
Grechetto (di Orvieto) Greco di Tufo Grenache
Grignolino Grillo Groppello
Lagrein Malvasia Marzemino
Merlot Molinara Montepulciano
Moscato Moscato Giallo Nebbiolo
Negroamaro Nerello Mascalese Nero d'Avola
Nero di Troia Passerina Pecorino
Perera Petit Verdot Picolit
Pignoletto (Grechetto di Todi) Pignolo Pinot Bianco
Pinot Grigio Pinot Nero Primitivo
Refosco Ribolla Gialla Riesling
Rondinella Sagrantino Sangiovese
Sauvignon Blanc Schiava Gentile Schioppettino
Syrah Susumaniello Traminer Aromatico
Trebbiano Verdeca Verdicchio
Verdiso Verduzzo Friulano Vermentino
Vespaiolo Viognier Zibibbo