Wijnen van Italiaanse Druivensoorten

Bergachtige wijngaarden, vulkanische bodems, ontelbare microklimaten en een eeuwenoude wijncultuur beïnvloed door de Grieken, Feniciërs en Romeinen. Deze factoren maken Italië het meest diverse land in de wereld van de wijn.

Italië heeft de grootste variëteit aan autochtone druiven, méér dan 500. Dat zijn er meer dan Frankrijk, Spanje en Griekenland samen!

Elke streek heeft zijn eigen resem aan autochtone druiven, maar ook heel wat Internationale druivensoorten worden gebruikt in verschillende wijnen. Michele Moresi probeert daaruit de beste soorten te selecteren en er de mooiste weerspiegelingen in een fles aan te bieden. Ontdek de wijnen van Italië via zijn druivensoorten!

Albana Aleatico Aglianico
Arneis Barbera Bianchetta
Bianco d'Alessano Cabernet Franc Cabernet Sauvignon
Carménère Carricante Catarratto
Centesimino Chardonnay Ciliegiolo
Coda Di Volpe Colorino Cortese
Corvina Veronese Corvinone Dolcetto
Durella Enantio Falanghina
Fiano (d' Avellino)  Fiano Minutolo Freisa
Friulano Garganega Glera Tonda
Glera Lunga Grechetto (di Orvieto) Greco di Tufo
Grenache Grignolino Grillo
Groppello Lagrein Malvasia
Malvasia Nera Marzemino Merlot
Molinara Montepulciano Moscato
Moscato Giallo Nebbiolo Negroamaro
Nerello Mascalese Nero d'Avola Nero di Troia
Passerina Pecorino Perera
Petit Verdot Picolit Pignoletto (Grechetto di Todi)
Pignolo Pinot Bianco Pinot Grigio
Pinot Nero Primitivo Refosco
Ribolla Gialla Riesling Rondinella
Rossese Bianco Sagrantino Sangiovese
Sauvignon Blanc Schiava Gentile Schioppettino
Syrah Susumaniello Traminer Aromatico
Trebbiano Verdeca Verdicchio
Verdiso Verduzzo Friulano Vermentino
Vespaiolo Viognier Zibibbo