Villa i Cipressi

Villa i Cipressi is een klein domein ten zuiden van Montalcino. Het is eigendom van de familie Ciacci Hubert, die samen met zijn kinderen actief zijn in het bedrijf Hun landgoed ligt een km. verwijderd van het centrum.

Samen met zijn zonen produceert Hubert een heel assortiment authentieke delicatessen, waarvan wijn, honing, olijfolie en aceto balsamico de belangrijkste producten zijn. Zij zetten de traditie voort die gestart werd door de vader van Hubert, gestart met wijngaarden op een gemiddelde hoogte van 350m. Ook de honing-teelt is reeds een oude familietraditie. Hubert is tevens de voorzitter van de vereniging van imkers in en rond Montalcino.

Ze produceren jaarlijks 17.000 flessen Brunello di Montalcino en 4000 flessen Rosso di Montalcino. De wijngaarden zijn gelegen een deel op het gebied van Castelnuovo dell'Abate en gedeeltelijk in Tavernelle . De oriëntatie is Zuid / zuid- west Men moet steeds voorzichtig zijn met kleine producenten zegt men, omdat zij vaak onvoldoende kunnen investeren om de kwaliteit hoog te kunnen houden zoals de grotere domeinen. Villa i Cipressi bewijst echter het tegendeel met mooie scores : De Brunello di Montalcino 2006 ‘Zebra’ Riserva kreeg 92 punten van Wine Spectator, terwijl de Brunello di Montalcino 2007 92 punten kreeg van e Robert Parker. Grote scores en de erkenning van de kwaliteit.

De filosofie van het landgoed is simpel, namelijk ervoor zorgen dat de kwaliteit van de druiven wordt verrijkt door een eenvoudig en traditioneel vinificatieproces . Dezelfde druiven worden gebruikt voor de Brunello en de Rosso di Montalcino, met het enige verschil de toegewezen hoeveelheid tijd tijdens het rijpingsproces . Er wordt een lange maceratie toegepast op temperatuur gecontroleerde stalen vaten. De wijn rijpt deels in grote vaten en deels in kleinere eiken vaten en worden gemengd tijdens het bottelen.

Naast hun wijnen komen er uit Villa i Cipressi ook Grappa, OlijfOlie en Aceto van uitzonderlijke kwaliteit. Ze geven je eigen gerechten een typische Italiaanse flair.

 

> Ontdek hier de wijnen van Villa i Cipressi! 

> Ontdek hier de andere specialiteiten van Villa i Cipressi!