Foodpairing : Chocolade

Sommelier Michele's advies : "Veel mensen vinden het vast nog een vreemde combinatie maar toch is het een match made in heaven. De juiste keuze bepaalt het succes ervan. Zowel in wijn als in donkere chocolade zitten tannines, dus dien je je smaakpapillen te beschermen tegen een overkill van bittertjes.

Voor donkere chocolade is een ronde volle wijn op zijn plaats met niet teveel zuren, met weinig of zeer rijpe tannines. Een mooie Merlot, Montepulciano of Primitivo past hier perfect, alsook een krachtige Amarone of andere wijnen op basis van gedroogde druiven. Ook een Marsala kan mooi sensaties opleveren.

Voor melkchocolade en witte-chocolade neem je het best een fruitige mousserende wijn of een witte dessertwijn met edele zuurtjes. Dit omdat bij melkchocolade de helft uit room bestaat, en deze dus wel wat frisheid kan gebruiken. Een Moscato d’Asti is er zeer lekker bij, of anders een Passito-of andere dessert-wijn, liefst eentje waar nog wat zuurtjes en fraîcheur inzitten. Een prosecco Extra Dry is er ook zeer lekker bij."

 

Prosecco Superiore 'RocciaMadre' 2021 Brut DOCG - Marchiori
Prosecco Superiore 'RocciaMadre' 2021 Brut DOCG - Marchiori niet in voorraad : €17.75 €18.35
Sale
+ Detail info
Prosecco Superiore Marchiori 'Prologo' 2021 Extra Dry DOCG
Prosecco Superiore Marchiori 'Prologo' 2021 Extra Dry DOCG niet in voorraad : €17.25
+ Detail info