Foodpairing : Harde Blauwe Kazen (vb. Stilton)

Harde blauwe kaas - Stilton foodpairingSommelier Michele's advies : "Indien je de juiste matching zoekt, ga dan voor een passito of vendemmia tardiva (met botrytis). Die combinatie van gebrande nootjes, rabarber, frisse zuren en rijp fruit zijn een feest bij goede Stilton. In België is niet iedereen fan van zulke wijnen, en wordt er droge witte wijn gedronken aansluitend bij de kaasschotel. In dat geval moet je ervoor zorgen dat de zuren niet te hoog zijn, dit zou vloeken bij de smeuïge schimmel. Voorzie een aromatische en fruitige wijn in dat geval."

 

Rosazzo Picolit DOC - Ronchi di Manzano
Rosazzo Picolit DOC - Ronchi di Manzano €16.50 €22.25
Sale
+ Detail info
Tregenda Riserva 2014 - Villa Papiano
Tregenda Riserva 2014 - Villa Papiano €36.95
+ Detail info
Firr Vendemmia Tardiva 2013 - Cantine Miali
Firr Vendemmia Tardiva 2013 - Cantine Miali €18.25
+ Detail info
Sarson Breganze Torcolato DOC Riserva 2013
Sarson Breganze Torcolato DOC Riserva 2013 €29.50
+ Detail info

Picolit 'Oasi' Colli Orientali 2017 - Aquila del Torre
Picolit 'Oasi' Colli Orientali 2017 - Aquila del Torre €44.25 €49.75
Sale
+ Detail info
Collina d'Oro 2019 Umbria Passito IGT - Roccafiore
Collina d'Oro 2019 Umbria Passito IGT - Roccafiore €23.35
+ Detail info
Ottanta Vino Rosso - Egger-Ramer
Ottanta Vino Rosso - Egger-Ramer €45.35
+ Detail info