Sommelier Michele's advies : "Rauwe vis met wijn lijkt evidenter dan het in realiteit is, zeker in combinatie met de zoute soja-saus. Het is ten eerste al een hele opgave om als wijn boven de soja-saus uit te komen. En dan zwijgen we nog over de wasabi.
Eén vuistregel is een witte wijn te kiezen die géén houtlagering heeft gehad. Dat zou vloeken met de rauwe pure smaken. Daarnaast kan de kracht van de wijn afgestemd worden op de kracht van de vissmaak. We gaan wel op zoek naar andere elementen die mooi samengaan met de pure smaak. Ik denk hier aan Riesling, de ziltigheid in Verdicchio, Mineraliteit in Greco di Tufo.
Prosecco Brut of Franciacorta Brut zijn ook steeds een veilige keuze. Voor de 'die-hard' rooddrinkers adviseer ik een lichte rode wijn, genre grignolino of valpolicella classico, ofwel een stevige rosé."
€16.95
KwalificatieIGT - Indicazione Geografica Tipica DruifSangiovese met een beetje Teroldego voor de 'Pied de cuve' ...
€19.75
KwalificatieIGT - Indicazione Geografica Tipica Druif100% Trebbiano HerkomstregioToscana - Firenze - Gambassi Terme Geur- en...