Sabino Leone

 

Regio : Azienda Agrcchino ligt in Canelli in de provincie Asti in Piemonte.

Productie : 18.000 flessen (potentieel van 120.000)

Wijngaarden : 14ha 

Waar in Piemonte kan ik de wijnen van Bocchino drinken? :
Ristorante San Marco (*)
Via Alba, Canelli - http://www.sanmarcoristorante.net/

Website : http://www.vinibocchino.it/

 

 

 > klik hier voor de wijnen van Bocchino.

Het domein van Bocchino Giuseppe is gelegen in Canelli en heeft zijn oorsprong in de roemrijke wijn-traditie van Piemonte. Het is gelegen op de grens tussen de Langhe en Monferrato gebied in Piemonte. De wijngaarden beslaan ongeveer 10 hectare op de heuvels van Santa Libera, Canelli en Moasca op het platteland van Asti .

Deze gerenommeerde 'Sori' heuvels hebben een zeer speciale bodem en perfecte blootstelling aan het zonlicht. De wijngaarden het dichtst gelegen bij Canelli zijn het meest geschikt voor de teelt van witte druiven , waaronder de beroemde witte Moscato druiven , terwijl verder richting Moasca zich de ideale habitat vormt voor blauwe wijnstokken . Alle wijnstokken zijn biologisch geteeld volgens de "Guyot"-techniek .

De familie Bocchino bezit de wijngaard al tweehonderd jaar, en dit nog steeds volgens dezelfde filosofie. Een traditioneel boerengezin die zijn land bewerkt en zorgt voor haar vruchten, het werken in harmonie met de aarde en de seizoenen. Puur. Hun passie voor het wijnmaken werd doorgegeven gedurende drie generaties. Vandaag wordt de azienda het gerund door Beppe samen met zijn vrouw Maria . Hun dochter Annalisa zorgt voor de business development en Daniele, oenoloog , werkt samen met zijn vader om de kwaliteit te garanderen van hun azienda .
 
In de afgelopen jaren hebben zij tezamen een aantal innovaties doorgevoerd om hun productie in kwaliteit te doen stijgen . Grootvader Aurelio zei reeds "slechte druiven zijn alleen in staat om slechte wijn te maken, met goede druiven kan je zowel goede of slechte wijn produceren". Vandaar dat de familie Bocchino alles doet het beste uit hun wijngaarden te puren door middel van constante verbeteringen in het productieproces. Zachte persen worden gebruikt om de beste kwaliteit 'most' te produceren, "autoclaves" worden gebruikt voor de productie van Moscato en zoete wijnen. Voor de rijping worden kostbare vaten in Frans eiken gebruikt. het doel blijft de passie om te zetten in fijne wijnen, met trouw aan onze waarden van hun familie en tradities.

In onze webshop kunnen jullie verschillende producten van Bocchino vinden. De Barbera d'Asti Superiore 'Barbaric' en 'Blincin' zijn beide twee top wijnen. Ze bieden het ruwe karakter van de Barbera druif met de elegantie van Piemontese wijnen. Hun Moscato d'Asti 'Sori dei fiori' blinkt uit in zijn fruitigheid dat ondersteund wordt door een lichte kruidigheid van muskaat, waardoor er nooit een zoete overdaad zich van de smaakpapillen meester maakt. De passito Re d'Autunno combineert de typische notensmaak met caramel. Hij waarborgt nog net voldoende aciditeit om het nodige weerwerk bij desserten te kunnen bieden. Begin 2014 nemen we nog twee basiswijnen op in het gamma, een Barbera d'Asti en een Chardonnay Piemontese.