Arneis

Herkomst

De Arneis is een witte druivensoort die veel in de buurt van Alba (Piemonte) wordt aangeplant die nog niet zo lang geleden van de uitsterving is gered door gepassioneerde wijnproducenten. De Arneis druif brent de authentieke witte wijn Roero Arneis (DOCG) voort. Arneis betekent "kleine moeilijke', een druif die lastig te verbouwen was in de wijngaarden. Roero slaat terug op de 'Roeri'-heuvels in Piëmonte, de plaats waar de druif wordt aangeplant. De Arneis wordt ook gebruikt als monocépage voor Methodo Classico wijnen . 

Herkenbare aroma's

De Roero Arneis wordt vaak jong gedronken als aperitief of bij lichte gerechten. Naargelang van de vinificatie (rijping op het droesem) wordt de kwaliteit beter na een paar jaren rijping op de fles. Met zijn frisheid en aroma's van amandel, groene appel, peer en meloen lijkt hij wel wat op een kruising tussen een Sauvignon Blanc en een Franse Viognier.

De Arneis is ook gekend onder de namen Bianchetta Bianchetta D'Alba Bianchetta di Alba Bianchetto Bianchetto Albese Bianchetto di Alba Bianchetto di Verzuolo Nebbiollo Bianco.

Wijnen

Klik hier om de wijnen te zien uit onze selectie op basis van de Arneis druif.