Bersi Serlini

 

De kwaliteit van Franciacorta wordt mede bepaald door een unieke combinatie van natuurlijke elementen van geografie , geologie en klimaat, de Terroir. Strak tussen de Pianura Padana en de Voor-Alpen . De koude bergwind komt neer op het Iseomeer en komt in contact met de hete lucht van de Pianura Padana waardoor een specifiek microklimaat wordt gecreëerd.

Bersi Serlini is opgericht in 1886, In het hart van Franciacorta , vlakbij het pitoreske Lago d'iseo (Tussen Milaan en Verona). De locatie van het huidige domein was oorspronkelijk de lievelingsplek van hun grootvader in de zomer. Een domein in het teken van druiven en wijn, dicht bij zijn familiale huis in Timoline. Het landgoed is een historische site , waar zich reeds in 1000 nc. zich de monniken van Cluny vestigden en wijngaarden cultiveerden. De monniken zullen verschillende domeinen betrekken in de buurt totdat in 1765 het in handen komt van verschillende families, om in 1886 in handen te komen van de Bersi Serlini familie. Het domein ligt te midden van ongerepte natuur. De meeste van de wijngaarden worden weerspiegeld in de meren van de Regionale Natuurpark.

Het landgoed bestaat uit 35 hectare wijngaarden ingepland rond het hoofdgebouw met de bijhorende kelders. Hun ondergrondse kelders bestaan enerzijds uit een nieuwe kelder op een diepte van 12 meter, en anderzijds uit de oude kelder die dateert uit het begin van de 20e eeuw. Deze heeft een rond gewelfd dak en ligt 5 meter onder de grond en garandeert op natuurlijke wijze een constante temperatuur 12 °. Het is de meest ideale omgeving voor een lange rijping van Franciacorta's Millesimato.

De wijngaarden zijn onderverdeeld in Chardonnay(4 ha), Pinot Bianco(1 ha) en Pinot Nero, verder aangevuld met 2 ha . met respectievelijk Cabernet Franc , Cabernet Sauvignon en Merlot . Ze worden geteeld via de Guyot methode. De oogst gebeurt met de hand in de eerste week van augustus, volgens de regels van de Franciacorta DOCG-richtlijnen .

 

Ontdek de Franciacorta van Bersi Serlini!