Cabernet Franc

Herkomst

De Cabernet Franc is een blauwe druif. Ze is de voorloper van grote broer Cabernet Sauvignon. De Cabernet Franc rijpt vroeger dan de Cabernet Sauvignon, en kan beter tegen de koude waardoor hij beter aard in koudere streken. Ook heeft hij wat minder harde tannines, waardoor hij zachter smaakt.

In de Bordeaux speelt de Cabernet franc een belangrijke rol in assemblages met Cabernet Sauvignon en Merlot.
Terwijl hij vroeger veel gebruikt werd voor lichte bistrowijntjes, met name in Noordoost Italië, worden er de laatste jaren aan de Loire uitstekende, fluweelzachte en volle wijnen van gemaakt. In Italië wordt de Cabernet Franc nu veel aangeplant in Toscana in de Bolgheri streek, waar ze gebruikt wordt in de gerenommeerde Bordeaux-blends.

Herkenbare aroma's

De Cabernet Franc is een toegankelijke, kruidige druivensoort. Ze heeft flink wat tannines en kruiden, aroma's van aardbeien of frambozen, viooltjes en potloodslijpsel. In jaren met beperkte rijpe druiven verkrijgen we een vegetaal aroma van groene paprika. .

Wijnen

Klik hier om de wijnen te zien uit onze selectie op basis van de Cabernet Franc druif.