Cantine Miali

Regio : Martina Franca Puglia.

Productie/jaar : 200.000 flessen

Wijngaarden : 23ha

Karakteristieken : < .... >

In welke restaurants in Puglia kan ik de wijnen van Cantine Miali drinken? : < .... >

Op vakantie in Puglia? : < ... >

Website : http://www.cantinemiali.com/

 

 

 

Cantine Miali is een wijnproducent met een eeuwenoude traditie uit Puglia, opgericht in 1886. Puglia, land van schaduwrijke bossen, te midden van "trulli" en oude boerderijen. Het bijzondere gamma wijnen van Cantine Miali voegt een meerwaarde toe aan de rijke geschiedenis van dit stuk authentiek Italië.

Met een grote passie voor het land en zijn vruchten, is Elvino Miali in 1886 begonnen met het telen van de wijngaarden.
Tegenwoordig wordt de traditie van Cantine Miali voortgezet door de 4e generatie met Michele , Francesco en Marcello. Hun streven is de wijnen uit Puglia blijvend te verfijnen en te verbeteren door technische perfectioneringen, om zo door de kwaliteit omhoog te drijven. Daar slagen ze vandaag wonderwel in.

De druiven Verdeca , Bianco d' Alessano en Fiano Minutolo worden geteeld door enkele geselecteerde wijnboeren die heel het jaar door Cantine Miali worden opgevolgd. Zo garanderen ze de beste condities tijdens het oogsten. In het noordelijke Salento worden de wijngaarden beheerd van Francavilla Fontana , Latiano en San Pancrazio en in de provincie Taranto die van Torricella , Sava en Maruggio waar de Chardonnay en de zwarte druiven (Primitivo en Negroamaro) vandaan komen. Uit Valle d'Itria komen enkele autochtone zoals de Bianco d'Alessano.

Van Cantine Miali hebben we de volgende wijnen in onze selectie : Martina, Firr, Ametys, Campirossi, Ichore, Negroamaro en Mater, allen uitzonderlijke wijnen tegen een uitstekende prijs.