Nebbiolo

Herkomst

Nebbiolo (Italiaans), of Nebieul (Piemontees) is een rode druivensoort die voornamelijk in de regio Piemonte wordt verbouwd. Hiervan worden de befaamde DOCG wijnen van Barolo en Barbaresco gemaakt. De naam Nebbiolo komt mogelijk van het Italiaanse woord nebbia wat "mist" betekent. Tijdens de oogst, die meestal plaatsvindt laat in oktober, ervaren we vaak een diepe, intense mist in de regio Langhe, waar veel wijngaarden zijn gelegen.

Herkenbare aroma's

Nebbiolo produceert licht-gekleurde rode wijnen met krachtige tannines met de geur van teer en rozen. Naargelang de rijping krijgen ze de karakteristieke oranje tint aan de rand van het glas en intense aroma's en smaken zoals viooltjes, teer, wilde kruiden, kersen, frambozen, truffels, tabak en pruimen.

Wijnen

Nebbiolo wijnen kunnen door de tannines soms jaren nodig hebben om een mooie balans te vinden met de subtiele smaken.

Klik hier om de wijnen te zien uit onze selectie op basis van de Nebbiolo druif.