Uniglobe wenst jullie fijne feestdagen en de beste wensen voor 2014!

 

Ciao! Jullie hebben als eindejaarsgeschenk een pakket gekregen van 'Michele Moresi' met producten speciaal voor jullie geselecteerd, rechtstreeks vanuit Italië geïmporteerd. We willen jullie graag wat meer info geven over deze producten. 

 

Franciacorta Cuvée 4 Bersi Serlini 2008 - Lombardije

Franciacorta komt uit Lombardije, het noorden van Italië. De Franciacorta-streek begint onder het mooie meer Lago d'Iseo.
Franciacorta wordt ook wel eens de Italiaanse Champagne genoemd, maar dat is niet helemaal correct. Wél correct is dat het volledig volgens de methode Champenoise wordt gemaakt, en de Chardonnay is de belangrijkste druif in de samenstelling (net zoals bij Champagne). Het blijft natuurlijk een ander terroir en  de wijnmakers hebben andere voorkeuren dan hun collega's uit Champagne.
Mits de tweede fermentatie op de fles gebeurt, geeft dit wel een betere kwaliteit dan de meest bekende Italiaanse schuimwijn, de Prosecco. Voor de Prosecco wordt de 'methode Charmat' gebruikt. (2e fermentatie in een stalen tank)

Bij de Cuvée4 van Bersi Serlini staat alles in het teken van 4. 15% van de Chardonnay fermenteert voor 4 maanden in de 4 beste soorten Frans eikenhouten vaten. Hij rijpt ten minste 40 maanden op fles in de ondergrondse kelders op een temperatuur tussen 12 en 14°C. Deze schuimwijn heeft een glanzende stro-gele kleur met gouden reflecties. Zijn bouquet geurt intens naar kruiden, met noties van rijp fruit, salie en vanille.
Op de tong ervaar je de sensaties van geroosterde noten.

Deze Franciacorta heeft tevens een jaartal. Dat wijst op het feit dat deze Franciacorta gemaakt is van de beste wijn van één jaartal. In vele gevallen worden schuimwijnen samengesteld uit delen wijn van verschillende jaartallen. Omdat deze Franciacorta van 2008 is en dus al een aantal jaren heeft kunnen rijpen, kan je zien dat de bubbels fijn en delicaat zijn. Salute!

Ichore 2010 Cantine Miali - Puglia

Cantine Miali is een wijnhuis in Puglia, de hak van Italië.
De Ichore is een wijn op basis van twee authentieke druivenrassen uit Puglia, de Primitivo en de NegroAmaro. Als resultaat een mooie kruidige wijn met verrassend veel fruit.

De kleur is intens robijn met reflecties van violet. Zijn bouquet is complex en harmonieus, met noties van zwarte kers en grof kruid. Die vind je ook terug in zijn volle gebalanceerde smaak. De Ichore past perfect bij pasta schotels, risotto en zacht vlees.

De karakteristieken van deze wijn komen het beste tot hun recht bij een temperatuur die schommelt tussen 18 en 22°.
Zijn fruitigheid maken hem tevens uitermate geschikt om hem in de zomer lekker gekoeld te drinken op een temperatuur van 13° bij de BBQ.

OlijfOlie 'Ogliarola' van Franco Cuonzo (Oogst 2013) - Puglia

De Ogliarola-olijf is een typische olijf van de noordkant van Bari. Puglia is tevens de grootste produktieregio voor olijfolie van heel Italië.
Deze eeuwen-oude Olijfvariant heeft een gemiddelde grootte en bevat een grote hoeveelheid olie.
De Ogliarola-olijfolie heeft een fruitige smaak en heeft een onmiskenbare intense gele kleur met groene reflecties. De olie geeft de tong de sensatie van zoete amandel.


De "Franco Cuonzo" fattoria ligt in de streek van Bari, in het heuvelachtige Bitonto gebied.
De olijfgaarden liggen op hellingen op een hoogte variërend tussen de 200 en 300 m boven de zeespiegel.

OlijfOlie 'Villa i Cipressi' - Toscane


Deze olijfolie wordt geproduceerd op het domein van Villa i Cipressi, recht in het hart van Montalcino, befaamd voor de geweldige Brunello-wijnen.

Villa i Cipressi is een familiebedrijf die bewust kiest voor diversiteit en kwaliteit in plaats van grootschaligheid.

Hun olijfolie geeft een aroma af van rozemarijn en een vleugje artisjok.
In de mond overvalt vrij snel een bittere kruidensmaak met peper, compromisloos en stevig.
Op de achtergrond proef je noties van dennenboom.
Hij blijft echter verbazend zacht in de keel.

Crema di Aceto Balsamico 'Villa i Cipressi' - Toscane

Na de super-lekkere Aceto Balsamico 'Riserva' van Villa i Cipressa is er nu ook de Crema.

De Crema is iets stroperiger dan de gewone aceto, wat hem voor sommige bereidingen meer geschikt maakt.
Hij heeft het gewenste gerijpte karakter wat je verwacht van een kwaliteits Balsamico.
Deze hoogwaardige Aceto wordt slechts in kleine hoeveelheden gemaakt

Geniet van jullie pakket! Indien jullie op de hoogte willen blijven van de producten en events van Michele Moresi kunnen jullie zich inschrijven voor onze newsletter. Je kan ook via onze Facebookpagina facebook.com/michelemoresi de passie delen voor Italiaanse Lifestyle & Gastronomy.

 

Saluti!

Michele Moresi