Foodpairing : Forel

Forel foodpairing

Sommelier Michele's advies : "Forellen die bij ons op het bord belanden zijn meestal afkomstig uit rivieren of vijvers. Hij smaakt daarom minder ziltig. Een wijn met de nodige body doet hier wonderen, maar houtlagering is niet nodig. (tenzij licht en rond) We gaan voor wijnen die voldoende fraîcheur hebben, maar ook voldoende fruitigheid of zoete toetsen hebben door het gebruik van druivensoorten die dit kunnen bieden. (vb. Chardonnay, Riesling, Albana, Fiano, …) Gerookte forel vraagt een iets meer uitgesproken ronde smaak. Een Pinot Grigio past hier uitstekend.
Toch rood? Zorg dan voor een lichte rode wijn met weinig tannines, voldoende zuren en voldoende fruit."

Carabus Puglia IGT 2020 BIO - Caiaffa Vini
Carabus Puglia IGT 2020 BIO - Caiaffa Vini niet in voorraad : €15.65
+ Detail info