Ik begrijp het. Ik lijk wel een toerist. Volgende week vier dagen in Toscane, en vandaag alweer een vlucht naar Treviso geboekt. Maar amici, vergis jullie niet, er moet nog gewerkt worden. Ik plan een studiereis naar Conegliano-Valdobbiadene om het authentieke kaart terroir verder te onderzoeken en te beschrijven, en de verschillen tussen de Superiore's en de DOC duidelijk te definiëren. En vooral zal ik proberen de authentieke smaak van Prosecco te beschrijven, als dat al mogelijk zal zijn ...
Ik zal met veel plezier me verder verdiepen in het mooie project van Marchiori die met hun 5 Varietà de ideale prosecco smaken willen benaderen, in combinatie met hun unieke terroir.
In het kort kan je het ook stellen dat ik eenvoudig wil illustreren waarom een eenvoudige Prosecco DOC uit de supermarkt 7 euro kost en een mooie DOCG Superiore 15.
© 2024 Michele Moresi
Davy Tollenaere
Author